CIFA

Cosmo International Football Academy tilbyr utviklingsprogram for unge fotballspillere  (jenter og gutter) mellom alderen 6-19 år.

CIFA inviterer spillere som ønsker å utvikle sine fotballferdigheter til å komme på fotballskole nær dem for en morsom, profesjonell og lærerik erfaring. Etter fotballskolen vil spillere som imponerer bli invitert til CIFA elite kurs i Oslo hvor målet er å bli tatt ut til akademituren til England mens man utvikler seg som fotballspiller. 

RUSSELL HULLETT

Company Director

Russell har vært involvert i profesjonell fotball i over 30 år, hvor han startet karrieren som spiller for Derby County FC, før han avsluttet karrieren i SE Asia hvor han jobbet som A-lagstrener for flere klubber.

Russell har UEFA A lisens og er en av ekstremt få britiske trenere som har deltatt på det verdenskjente KNVB (Dutch FA) Academy og besto KNVB International Coaching License. Russell studerte også sport science og ble en UKAA (UK Athletics) Level 2 sprints coach. Russell sin fotballfilosofi er basert på angrepsfotball og at spillere er god både teknisk og taktisk med god holding og en vilje til å lære.

Etter at Russell stiftet CIFA i 2007, har hans evne til å utvikle, trene og speide spillere gjort CIFA om til å bli det mest suksessfulle privatakademiet i England for utvikling av spillere, med 98 spillere signert til profesjonelle klubber. Spillere har signert for klubber som Manchester United, Chelsea, Aston Villa, Nottingham Forest og Newcastle United for å nevne noen.

Etter suksessen til CIFA i England begynte Premier League og Championship klubber å rekruttere Russell for hans coaching og speiderferdigheter. 

Russel har jobbet for:

  • Nottingham Forest
  • Aston Villa
  • West Bromwich Albion
  • Notts County (Academy Direktør)
  • Manchester United FC (Profesjonell speider)

ELLIOT WOOD

Head of recruitment Norway

Elliot startet spillerkarrieren i Nittedal området hvor han spilte for Nittedal IL and Hakadal IL mellom aldrene 6-14 år. Etter dette gikk Elliot til Gjelleråsen IF hvor han spilte for G16, junior og A-laget hvor han var en del av opprykket til 4 divisjon. I en alder av 16 år fikk Elliot overgang til Obos-liga klubb Ull/Kisa IL hvor han spilte for junior interkrets og U-23 laget. 

Når Elliot fylte 18 år bestemte han seg for å flytte til England for å fortsette fotballkarrieren der. I løpet av Elliots første år i England spilte han for semi-proffe Stouport-swifts FC, mens han trente på siden med Cosmo International Football Academy. I løpet av Elliots år i England hadde han prøvespilling for Walsall FC og Bristol City FC, hvor han uheldigvis hadde et forferdelig beinbrudd på trening. Noe som ende mulighetene for en proff karriere. 

Etter at Elliot hadde fullført fysioterapi for beinbruddet bestemte han seg for å fortsette med en karriere innenfor fotball som trener og speider.

Elliot har jobbet som trener i mange breddeklubber i Birmingham mens han har tatt UEFA kvalifikasjoner. I alderen av 22 år gammel ble Elliot ansatt som speider for Birmingham City FC, mens han jobbet som trener for CIFA i Norge og England. 

 

Et år senere ble Elliot tilbudt muligheten til å flytte tilbake til Norge for å jobbe som rekrutteringsansvarlig for CIFA på den norske siden. I prosessen av å flytte tilbake gjorde Elliot en overgang fra Birmingham City FC til Sheffield United etter å ha blitt speidet for å jobbe som internasjonal speider for dem.

Etter 6 måneder tilbake i Norge ble Elliot tilbudt jobben som sportslig leder for 4. divisjons klubb Furuset Fotball IF. Dette gjør Elliot til en av de yngste i landet i den stillingen.  

Elliot jobber per dags dato som CIFA rekrutteringsansvarlig Norge, Furuset Fotball IF sportslig leder og Sheffield United Internasjonal speider.     

Cosmo International Football Academy
coaches

SAM PORTER

Sam er en tidligere CIFA spiller etter å ha blitt trent av CIFAs Russell Hullett fra alderen 12-16 år. Sams fotballkarriere tok ham gjennom forskjellige klubblag, kretslag og NAIA-fotball (USA-stipend) før skaden traff etter to år i USA.

Som et resultat satte Sam i gang med en karriere innen coaching og sportspsykologi / vitenskap i 2014. 

Han er for tiden en Trainee Sport and Exercise Psychologist og er påmeldt programmet Professional Doctorate in Sport and Exercise Psychology (BPS Stage 2 Accredited) -program ved Liverpool John Moores University .

Sams doktorgradsforskning fokuserer på utvikling av kompetanse innen idrettsverdenens ‘superelite’, sportskultur og erfaringer fra Storbritannias heste veddeløpsindustri.

Sam jobber også som prestasjons- og coachingkonsulent i en rekke roller og organisasjoner. Han er i dag Performance Analyse Lead ved Sheffield Hallam University, lektor i sport og treningsvitenskap for Rotherham Education Services, og prestasjonspsykolog for Sheffield Diving og for en rekke individuelle klienter innen herre- og kvinnefotball, cricket, tennis, friidrett, blandet kampsport, kunst og hesteveddeløp etter å ha jobbet for Liverpool Ladies FC og Supporting Champions.

JACK WOOD

Jack Wood spilte for sin lokale klubb Manor FC i alderen 6-16 år.

Han gikk inn i coaching i 14-års alderen, hvor han trente forskjellige aldersgrupper for Manor FC – et Grasrots-lag i Mansfield-området.

Jack har per dags dato BTEC Sports Coaching and Development Diploma og er BA Honours Graduate ved University of Derby. Jack har en UEFA B-lisens og en Talent I.D Nivå 2-kvalifisering

Jack begynte å jobbe i profesjonell fotball hos Sheffield United FC og jobber nå for tiden som trener ved Darby County FC.

LEWIS BOURNE

Lewis trenerkarriere startet tidlig i en alder av 16 år hvor han hjalp en lærer med et G7 skolefotballag. Samtidig som han fullførte ‘Junior Football Organizers Course’ & ‘Sports Leader level 1 award’.

Lewis gikk deretter over til å trene fotball med barn i alderen 2-10 år med et selskap som ble drevet av den tidligere profesjonelle fotballspilleren Stuart Ryder, Excel Sports Ltd. Det er her Lewis startet sin trenerkarriere under ledelse av Ryder. Samtidig fullførte Lewis sin ‘Level 1 Award in Football Coaching’. I løpet av Lewis sin tid ved Excel Sports Ltd, begynte han å jobbe med Central England Football Academy, som var et utviklingssenter for å bygge bro mellom gressrot og fotball på akademisk nivå. Her jobbet han med alderne G9 til G14. Under sin tid med Central England Football Academy  fullførte Lewis ‘Level 2 Certificate in Coaching Football’ og ‘Youth Modules 1, 2 & 3’

Lewis sin profesjonelle coachingkarriere begynte deretter med Derby County Football Club, hvor han begynte å jobbe innenfor akademiet under Josh Butler. Her fikk Lewis mye viktig erfaring og kunnskap på et akademinivå, mens han tok ‘UEFA B License’ og ‘Youth Award’.

Lewis jobbet en periode med alle aldre fra U6 til U11 i løpet av 6 år.

Innen Lewis sitt femte år i jobb hos Derby County fotballklubb fikk han en heltidsstilling. Sammen med heltidsjobben og skaffet han seg ‘FA Advanced Youth Award – Foundation Phase’ en verdifull opplevelse og nettverk med flere veldig talentfulle og erfarne trenere underveis.

Lewis sin reise har så langt ført ham inn i ungdomsutviklingsfasen ved Derby County fotballklubb, hvor han er leder for U13 og U14 spillere og ansatte.

Lewis fullfører for øyeblikket sin ‘UEFA A License’

OLLY MULDERS

Olly signerte for Birmingham City FC I en alder av 7 år og spilte for klubben I 12 år. I løpet av disse 12 årene fullførte Olly et 2 års scholarship og var signert på proff kontrakt I 1 år. I løpet av Olly’s 2 års scholarship ble han en UEFA kvalifisert trener, og trente mange av de yngre aldersgruppene i fotball klubben. Etter Ollys tid I Birmingham City FC reiste han rundt I landet hvor han jobbet for mange forskjellige fotball klubber som proff spiller og trener. I 2019 reiste Olly til Norge for spille for Lillehammer FK i en sesong. Olly er nå tilbake i England hvor han spiller for Bedford og jobber som trener for CIFA.

ROSS BROOKS

Ross startet karrieren sin som spiller for Norwich United FC hvor han spilte for U18 laget og reservert laget. Etter å ha deltatt på et orgenisers course i Norwich City FC var det Ross sin karriere som tener begynte. Ross jobbet som deltids trener i Norwich City FC i 5-6 år hvor han studerte på siden. Etter å ha fullførte studiene var det Ross begynte på fulltid som trener i forskjellige privat akademier, hvor han utdannet seg videre innenfor forskjellige deler av spillet. Etter denne perioden gikk Ross til Cambridge United FC hvor han jobbet som School Sport Manager, Futsal Development Manager, Foundation Phase Coach (2014-2017)
I 2017 gikk Ross til Lincoln City FC hvor han jobbet som Foundation Phase Lead – 7-12 år (2017-2019)
Per dags dato jobber Ross for West Ham United FC som Academy – 7-10 Lead.

MARK CHRISOFOS

Mark har jobbet som trener i over 14 år hvor han har jobbet seg gjennom det engelske fotball systemet fra grasrot fotball til akademi fotball. I løpet av disse 14 årene har Mark jobbet med både gutter og jenter i alle aldersgrupper fra 6-23 år.  Noen av klubbene Mark har jobbet som trener for er, Blackpool FC, Wigan Athletic FC og Manchester City FC hvor han har jobbet med noen store profiler innen fotball verden. Mark har en utdannelse i sports og fitness fra Lancashire University og er UEFA kvalifisert trener. 

I løpet av de siste 3 årene har Mark jobbet innenfor rekrutterings siden av spillet hvor han jobbet for Everton FC. Mark jobber per dags dato for Stoke City FC som Academy speider.